fbpx

MEMBERSHIP PROGRAM

Assalamualaikum semua, Saya Mohd Syawal iaitu pengasas produk bina badan Solimaxx. Disini kami membuka peluang kepada ramai orang untuk bersama kami menghasilkan duit sampingan (duit poket) dan berjimat dengan menjadi Ahli Membership Solimaxx.

 

Program Membership ini di reka khas bukan sahaja kepada anda yang berminat menjadi AGENT mahu pun STOCKIST, tetapi program ini juga memberi peluang kepada pembeli produk Solimaxx juga boleh membuat duit sampingan dan penjimatan untuk diri sendiri.

 

Berikut adalah penerangan bagi setiap program :

 1. Awesome Membership
 2. Premium Agent
 3. Ultimate Stockist

 

AWESOME MEMBERSHIP

AWESOME MEMBERSHIP merupakan plan penjimatan untuk keseluruhan pelangan kami. Plan ini kami rangka bagi membina kepercayaan bersama anda disamping anda menikmati penjimatan semasa membeli di dalam e-commerce sistem kami.

Boleh mendaftar secara percuma atau setiap pembelian produk Solimaxx, akan secara automatik menjadi ahli Awesome Membership. Anda boleh login ke page dengan menggunakan ID pendaftaran pebelian anda. Komisyen atau diskaun untuk Awesome Membership adalah sebanyak 2%.

 

FAQ

Siapa yang boleh menjadi ahli Awesome Membership?

 • Sesiapa sahaja boleh menjadi ahli, apabila membuat satu belian didalam website kami.

Berapakah yuran yang dikenakan untuk menjadi ahli?

 • Tiada yuran yang dikenakan untuk menjadi ahli Awesome Membership. Hanya perlu mendaftar sahaja.

 

Berapa lama tempoh sebagai ahli Awesome Membership?

 • Istimewanya, bila anda menjadi ahli, anda akan kekal menjadi ahli untuk SELAMANYA. Terma akan terbatal sekiranya anda menukar kepada plan Agent atau Stockist (mengikut terma Agent dan Stockist)

Berapakah penjimatan sekiranya membeli sebagai ahli?

 • Untuk pembelian kali pertama, anda akan dikenakan caj belian asal (harga yang terpapar di kedai jualan). Selepas pembelian kali pertama dibuat dan register akaun, pembelian kedua anda akan membolehkan anda mendapatkan 2% diskaun.

Bolehkah ahli menjual kepada bukan ahli?

 • Ahli yang mendaftar boleh membuat pembelian seberapa kerap dan ahli boleh menjualnya dengan harga asal untuk peroleh keuntungan.
 • TIDAK BOLEH apabila ahli menjual lebih dari harga market. Sekiranya, pihak kami menerima laporan dan aduan, secara automatic keahlian akan dibatalkan oleh pihak Solimaxx.

===========================================================================================================================

 

PREMIUM AGENT

PREMIUM AGENT merupakan plan membership yang terbaik untuk mereka yang ingin membuat duit sampingan. Komisyen atau kiraan diskaun sebagai Agent adalah 40% lebih untuk setiap produk yang dipaparkan.

Program ini tidak sama dengan program percuma, anda boleh tidak perlu menyimpan barang, hanya membuat promosi sahaja. Selainya pihak HQ akan uruskan sehingga penghantaran.

Kelebihan lain adalah, ahli akan mendapat tunjuk ajar apakah sistem dan teknik untuk membantu anda menghasilkan jualan. Group support juga disediakan untuk memudahkan anda bertanya terus kepada pihak kami.

 

FAQ

Siapa yang boleh menjadi ahli PREMIUM AGENT?

 • Sesiapa sahaja boleh menjadi ahli. Sekiranya anda pernah menjadi ahli Awesome Membership, anda juga boleh upgrade ke plan PREMIUM AGENT yang lebih memberi nilai untuk anda membuat keuntungan yang lebih.

Berapakah yuran untuk mendaftar sebagai ahli?

 • Yuran tahunan sebanyak RM699. Anda akan mendapat komisyen setiap pembelian yang berjaua sebanyak 40% lebih.

Berapa lama tempoh sebagai ahli PREMIUM AGENT?

 • Tempoh masa sebagai ahli Premium Agent adalah selama satu tahun. Plan ini dibina berdasarkan penilaian komitmen. Kami tidak melihat berapa banyak dan mahal pendaftaran sebagai ahli, tetapi matlamat kami adalah berapa konsisten dan komited ahli Premium Agent ingin menghasilkan duit sampingan yang bagus. Ia merupakan sistem motivasi dari kami.

Apakah syarat yang membolehkan pendaftaran terbatal?

 • Ahli yang menjual harga lebih tinggi dari harga pasaran semasa yang ditetapkan oleh pihak Solimaxx.
 • Ahli yang menjual pada bawah hagra.
 • Ahli yang memburukkan nama dan reputasi SOLIMAXX.

Sekirannya ahli Premium Agent ingin membeli dari ahli Ultimate Stockis, adakah ahli akan menerima kadar komisyen atau diskaun yang sama?

 • Ianya merupakan bual bicara dari pihak ahli Ultimate Stockist.
 • Pihak kami membenarkan dengan cara sihat dimana selagi ada proses pembelian diantara ahli, ianya merupakan satu bentuk perniagaan supporting yang baik kepada semua pihak.

=============================================================================================================================

ULTIMATE STOCKIST

ULTIMATE STOCKIST merupakan plan bagi mereka yang mempunyai pasukan, modal yang kuat. Pastinya nilai komisyen atau diskaun adalah lebih tinggi berbanding PREMIUM AGENT iaitu sebanyak 52%. Selain itu group support dan marketing coacing juga akan diberikan kepada ahli berdaftar.

Kelebihan lain adalah, kami berikan alat bantuan promosi lain seperti Flyers, Poster, Banner/Bunting serta baju Eksklusif dari Solimaxx.

 

FAQ

Siapakah yang boleh mendaftar sebagai ahli Ultimate Stockist?

 • Sesiapa sahaja yang mempunya modal.
 • Ahli Awesome Membership dan Ultimate Agent juga berpeluang menjadi Ultimate Stockist mengikut terma dan syarat yang kami tetapkan iaitu jualan melebihi target.

Berapa yuran untuk mendaftar sebagai Ahli Ultimate Stockist Solimaxx?

 • Yuran tahunan adalah RM1000 setahun. Ianya termasuk bantuan support group ahli, material marketing, dan marketing plan.

Kepada siapakah ahli Ultimate Stockist boleh menjual?

 • Kepada sesiapa sahaja. Orang awam atau boleh sahaja menjual kepada ahli plan yang lain.
 • Kadar keuntungan bergantung kepada budi bicara pihak ahli Stokis kepada Premium Agent mahupun Awesome Membership.

Berapa lama tempoh sebagai ahli Ulimate Stockist?

 • Langanan selama 1 tahun. Sebarang notis akan di maklumkan.